Johnson   Johnson Outboard Parts
 
Johnson Forum Johnson Outboard Parts Discussion Forum Johnson Outboard Parts Boat Parts Johnson Forum Outboard Motor Parts Contact Us
Johnson Parts
  #1 (permalink)  
Old 11-26-2012, 11:02 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Default 1984 25 Johnson problem

I have cleaned the carburator out( soaked it in carburator clean for 30 minutes) and put a carburator kit , replaced the fuel line and tank , sparks plugs, power pack and charging coil in my 25 johnson , the motor runs but not at full throttle until I remove the gas line after I am up on a plane and then the motor runs at full throttle , if I replace the fuel line the motor slows down but barley stays on a plane.
I purchase the parts at boats.net very good prices .

Last edited by bk25johnson; 11-26-2012 at 11:15 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11-26-2012, 01:55 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Default

The problem kinda sounds like the fuel pump is bad , leaking internally . I can squeeze the primer bulb and no gas leaks out of the fuel pump or poor vacuum . I did do a compression check the bottom cyclinder is 95 lbs and top is around 93 lbs .
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-26-2012, 02:02 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Default

also I forgot to mention when I try and pump the primer bulb when it is running above a plane the motor wants to stumble .
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-27-2012, 04:02 PM
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,628
Default

Could definately be the fuel pump. If the motor stumbles at idle when squeezing the bulb, then fuel pump is a strong possibility. If not the fuel pump, you are likely still having carburetor problems.
__________________
Regards
Boats.net
Johnson Outboard Parts
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11-28-2012, 08:56 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Default

thank you sir , I will put a kit in the pump , If that does not work then back to the carb . Will let you know the outcome .
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12-04-2012, 07:07 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Default

thank you sir it was the fuel pump . The motor runs great now , thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 12:14 AM.

Outboard Parts

Other Forums
Yamaha Parts
Mercury Parts
Suzuki Parts
Evinrude Parts
Honda Parts

Copyright 2000 - 2014, Outdoor Network LLC